bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Metodologia Checkland

                Aceasta metodologie abordeaza in principal sistemul de activitati umane interconectate prin relatii si dependente logice utilizand modele conceptuale.

Etape

E1. Cecetarea situatiei reale

                Consta in fotografiera sistemului existent. Analistul identifica disfunctionalitatile si elementele care genereaza dificultati, dependete cauzale, factorii care influenteaza procesele afectate, legatura dintre structura si functionaliotatea sistemului fara ca analistul sa-si impuna propriul punct de vedere.

E2. Formularea structurala a problemei

                Se definesc elementele de structura referitoarea la inputurile si outputurile fizice ale proceselor, modelul formal si cel informational al comunicatiilor, structura rapoartelor, nivelele ierarhice etc.

                Descrierea situatiei reale se face prin elaborarea si dezvoltarea definitiilor de baza care stau la baza constituirii modelului conceptual.               

E3. Selectarea subsistemelor relevante

                Analistul trebuie sa adopte o atitudine neutra pt a diminua riscul alegerii subiective a problemelor relevante si a modalitatilor de solutionare a lor.

                Pt. selectarea subsitemelor relevante analistul construieste definitiile radacina, ale ficaruia, considera domeniul activitatii fiecarui subsistem, procesele de transformare de tip input/output si din punct de vedere al persoanelor implicate in activitatile respective.

                Analistul exprima propriul punct de vedere asupra situatiei investigate folosind limbajul de modelare pentru construirea definitiilor de baza ale subsitemelor si proceselor relevante.

                Daca viziunea analistului asupra sistemului se axeaza pe performantele produselor atunci o definitie de baza pe baza careia se poate construi un model conceptual poate fi: firma sau intreprinderea urmareste realizarea unui sistem care sa lucreze eficient pentru transformarea meteriilor prime intr-o gama de produse finite care sa satisfaca cererile clientilor si in acelasi timp sa asigure realizarea performantelor asteptate avend in vedere restrictiile interne si cele externe.

Def. subsitemului control global Subsistemul de control necesita definirea politicilor si strategiilor de urmat, a activitatilor cu rol decizional si a masurilor de performanta, crearea fluxurilor informationale adecvate, stabilirea sarcinilor si asigurarea resurselor necesare in vederea atingerii obiectivelor individuale in concordanta cu obiectivele genereale ale sitemului.

E4. Construierea modelului conceptual

                Consta in transformarea logica a definitiei radacina in activitati formale pe care sistemul trebuie sa le execute. Pt. fiecare definitie de baza se construieste un model conceptual ce contine un numar minim de activitati formale coerespunzatoare primului nivel de rezolutie.

                Pt fiecare activitate formala se face o investigare detaliata ( daca exista si in realitate modul ei de realizare, persoana indicata sa o execute, conxiuni cu alte activitati, calitatea executiei etc. ). Activitatile pot fi divizate in subactivitati in functie de rolul lor, scopul analizei, legaturile dintre ele etc rezultand un model conceptual corespunzator nivelului al doilea de rezolutie. Directia in care se dezvolta modelul conceptual depinde de situatia existenta (natura problemei)  si de informatiile obtinute din investigatia detaliata si pot fi reiterate pana cand analistul reuseste sa obtina toate informatiile necesare pentru a selecta subsistemele relevante.

E5. Comparea modelelor conceptuale cu situatia sitemului

                Are ca scop evidentierea aspectelor relevante puse in valoare de model precum si testerea acestora cu ajutorul unor tehnici de comparare cum ar fi:

- metoda interviului

- metoda chestionarului

- reconstruirea cronologica a secventei de evenimente continute in modelul conceptual si compararea acestei secvente cu starea actuala a sistemului

- suprapunerea grafica a modelor, consta in structurarea modelului conceptual astfel incat sa reflecte situatia actuala a sistemului si de a suprapune apoi descrierea facuta de modelul individual cu cea existenta(reala). Diferentele dintre cele doua descrieri fiind vizibile.

                Se pot evidentia astfel activitatile aflate pe trepte diferite de rezolutie si deosebirile care apar in activitatile considerate relevante.

                Indiferent de caracteristicile lor aceste tehnici urmaresc:

- obtinerea unor informatii cat mai precise privind legaturile dintre modelul conceptual si situatia reala

- concordanta dintre activitatile modelului conceptual (formale) si cele reale

- concordanta dintre mecanismul corelatiilor activitatilor din model si cel din sistemul real

- modalitatile concrete de imbuntatire a performantelor

E6+E7. Definirea schimbarilor fezabile+Implementarea proiectului

                Definirea schimbarilor fezabile necesare pentru elaborarea noului sistem si respectiv adopaterea deciziilor de imbuntatire a situatiei prin implementarea noului sitem.

                Pe baza informatiilor obtinute in etapele anterioare analistii formuleaza recomandari referitoarea la schimbari structurale si functionale ale sistemului care sa fie realizabile si acceptate sau dorite de beneficiarii sistemului.

                Si in a aceste doua etape se poate da o definitie de baza si se poate construi un model conceptual care sa imbunatateasca finalizarea analizei de sistem.